Η πλαστική χειρουργική είναι ένας κλάδος της ιατρικής αποστολή του οποίου είναι η αισθητική βελτίωση συγκεκριμένων σημείων του σώματος ή του προσώπου του ασθενή τα οποία και παρουσιάζουν κάποια δυσμορφία ή ακόμη και παραμόρφωση. Σήμερα οι επεμβάσεις αυτού του τύπου γίνονται κυρίες κατ’ επιλογή αλλά ο κλάδος δημιουργήθηκε για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και μια σχετικά καλή ποιότητα ζωής άνθρωποι οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τους πολέμους που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα. Με άλλα λόγια, η αποστολή της πλαστικής χειρουργικής δεν ήταν πάντα η οικειοθελής βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης των ατόμων, κάποιες φορές μία πλαστική ήταν – και σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακόμη και σήμερα – επιβεβλημένη.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε από τα παραπάνω αλλά και με βάση τη δική σας εμπειρία, είναι σίγουρο ότι θα έχετε προσέξει ότι ο ρόλος της πλαστικής χειρουργικής έχει αλλάξει. Μπορεί να υπάρχουν ακόμη πλαστικοί χειρουργοί στα νοσοκομεία οι οποίοι είναι εκεί για να βοηθήσουν θύματα τροχαίων και άλλων ατυχημάτων ή και ασθενειών που μπορεί να έχουν υποστεί παραμορφώσεις, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των πλαστικών χειρουργών δουλεύει σε κάποιο προσωπικό ιατρείο ή ιδιωτική κλινική πλαστικής χειρουργικής. Οι πελάτες των πλαστικών είναι πια γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών.

Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι παρατηρείται μία τεράστια αύξηση στην ζήτηση για πλαστικές επεμβάσεις, η οποία μάλιστα δεν περιορίζεται στο «παραδοσιακό κοινό» των εν λόγω επεμβάσεων, δηλαδή στις γυναίκες άνω των 40. Εδώ και αρκετά χρόνια, ακόμη και νεαρά άτομα ασχέτως φύλου, επιθυμούν μία πλαστική επέμβαση για να βελτιώσουν την εμφάνιση τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Γιατί συμβαίνει αυτό όμως;

Νέα πρότυπα ομορφιάς

Οι stars του σινεμά και του τραγουδιού, τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι, ήταν αυτοί οι οποίοι ξεκίνησαν να κάνουν πλαστικές για τη βελτίωση της εμφάνισης τους και τις έμαθαν έτσι και στον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον χάρη στο internet αλλά και μέσα όπως την τηλεόραση, η επαφή μας με αυτές της διασημότητες είναι πλέον πιο συχνή και μεγαλύτερη από ποτέ. Οι διασημότητες ανέκαθεν έθεταν τα «στάνταρ» και τα trends για την εξωτερική εμφάνιση – για παράδειγμα τη δεκαετία του 90 όλες οι γυναίκες ήθελαν το μαλλί της Ρέιτσελ από τα φιλαράκια – και τώρα η επιρροή τους είναι ακόμη πιο μεγάλη. Ένα ποστ στο Instagram από την Kylie Jenner για τα lip fillers που έβαλε ήταν αρκετό για να ανέβει αμέσως στα ύψη η ζήτηση γι’ αυτή τη σχετικά νέα επέμβαση!

Οι άνθρωποι πάντα θέλαμε να μοιάζουμε με τους ανθρώπους που θεωρούμε πιο όμορφους και λαμπερούς και τώρα που η τεχνολογία και η επιστήμη μας επιτρέπει να το κάνουμε αυτό σχετικά εύκολα και με αρκετά μεγάλη ασφάλεια, είναι λογικό η ζήτηση για πλαστικές να έχει ανέβει.

Μια καλύτερη ευκαιρία στην αγορά εργασίας

Τα πράγματα σε πολλές χώρες είναι στις μέρες μας σχετικά δύσκολα όσον αφορά την αγορά εργασίας. Πλέον ο εργοδότης μπορεί να ελέγξει πολύ καλά πολλές πλευρές από τη ζωή ενός υποψήφιου για μία θέση εργασίας απλά και μόνο τσεκάροντας τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εξωτερική εμφάνιση πλέον παίζει και αυτή πολύ σημαντικό ρόλο για μία δουλειά, ακόμη και αν αυτή δεν εμπεριέχει συχνή άμεση επαφή με τους πελάτες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί άνδρες και γυναίκες να θέλουν και να προσπαθούν να βελτιώσουν την εμφάνιση τους όσο τ δυνατόν περισσότερο για να αυξήσουν και τις πιθανότητες τους να βρουν μια καλή δουλειά. Σε αυτή τη περίπτωση, μία πλαστική είναι κάτι σαν επένδυση για το μέλλον του ενδιαφερόμενου ατόμου.

Η πλαστική απαιτεί σκέψη

Μπορεί οι πλαστικές να είναι πια πιο προσιτές, πιο ασφαλείς και πιο «εύκολες» από ποτέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τρέξουμε όλοι στον πλαστικό για να προσπαθήσουμε να μοιάσουμε στο αγαπημένο μας μοντέλο ή σταρ. Τα αποτελέσματα μίας πλαστικής είναι μόνιμα, γι’ αυτό και απαιτείται ψυχραιμία και ώριμή σκέψη πριν από την επιλογή μίας επέμβασης. Επειδή μπορεί κάποιος να κάνει μία επέμβαση, δε σημαίνει ότι πρέπει να την κάνει. Αν θέλετε να κάνετε μία πλαστική, θα ήταν μία καλή ιδέα να μιλήσετε πρώτα με μερικούς πλαστικούς χειρουργούς για να πάρετε μία όσο το δυνατόν πιο σωστή απόφαση. Ακούστε τις γνώμες και τις συμβουλές τους και πάρτε την τελική σας απόφαση. Πλαστικοί χειρουργοί και τιμές επισκέψεων και επεμβάσεων είναι ένα θέμα που έχει πολύ βάθος και θέλει πολύ έρευνα. Κάντε την έρευνα αγορά σας και καταλήξτε στην καλύτερη επιλογή.